Circuit seniori Israel-Egipt 8 zile

Plecari: 17.Nov.2015, 05.Oct.2015, 21.Sep.2015, 30.Aug.2015, 06.Jul.2015, 01.Jun.2015, 04.May.2015, 01.Apr.2015
Transport: cu Avion
Durata: 8 zile
Traseu: Bucuresti – Tel Aviv – Haifa – Tiberias – Nazareth – Marea Moarta – Egipt – Marea Rosie
Pret: de la 245 EURO de persoana

ZIUA I: Bucuresti – Tel Aviv – Haifa – Tiberias – Nazareth
Intâlnire la aeroportul Henri Coanda cu reprezentantul agenţiei cu 3 ore inainte de plecare. La ora 10.45 decolare din Bucuresti, cu sosire in aeroportul din Tel Aviv la 13.20. Plecare spre Muntele Carmel – Haifa, unde se viziteaza Biserica Steaua de Mare si se pot admira faimoasele gradini Bahai`s. Transfer la hotel, cina si cazare Tiberias/Nazareth.

ZIUA II: Tiberias – Cana Galileii – Nazaret – Muntele Tabor – Tabgha – Capernaum -Iordan
Mic dejun. Tur panoramic al orasului Tiberias. Plecare spre Cana Galileii – Biserica din locul primei minuni săvârşite de Iisus la nunta lui Simon – transformarea apei în vin. Vizita in Nazareth la Biserica Bunei Vestiri, unde Arhanghelul Gavril i-a adus Maicii Domnului vestea că va naşte pe Mesia. Optional: continuare spre Muntele Tabor cu Biserica Schimbării la Faţă (10 euro/pers).Se continua programul cu Tabgha si Capernaum. Optional: plimbare cu vaporasul pe Marea Galileii, pe urmele Sf. Apostol Petru. Se va servi pranzul, gustand din ` Pestele Sf. Petru` (30 euro/pers). Plecare spre Râul Sf. Iordan – în care a fost botezat Domnul Iisus Hristos. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA III: Ierusalim – Drumul Crucii
Mic dejun. Biserica Sf. Ioan Botezătorul, Biserica Înălţării Domnului la cer – Eleon, Muntele Maslinilor, Grădina Gheţimani – locul mult iubit de Domnul, acolo unde obişnuia să se roage şi unde a fost prins, Biserica Mormântul Maicii Domnului. Intrand pe poarta Sf. Stefan se parcurge Drumul Crucii cu cele 14 opriri, Biserica Sfintei Învieri cu Golgota, Piatra Ungerii, Sfântul Mormânt şi locul unde s-a aflat Sfânta Cruce. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA IV: Bethlehem – Marea Moarta – Egipt – Marea Rosie
Mic dejun. Plecare spre Biserica Naşterii Domnului, Biserica si Pestera Sf. Nicolae. Dupa vizitarea acestor obiective, continuare la Marea Moarta pentru baie si cumparaturi produse cosmetice. Deplasare spre Egipt de-a lungul Marii Moarte, Marii Rosii si Golfului Aqaba, care este punctul de legatura intre cele patru tari arabe: Israel, Egipt, Iordania si Arabia Saudita. Cina si cazare in Nuweiba.

ZIUA V: Egipt – Peninsula Sinai -Marea Rosie
Mic dejun. Timp liber pentru plaja si baie in Marea Rosie. Puteti participa la excursiile optionale, care se vor propune la fata locului.Cina si cazare in Nuweiba.

ZIUA VI: Egipt – Peninsula Sinai – Sf. Ecaterina – Marea Rosie
Mic dejun. Optional: Participare la Sf. Liturghie si vizitarea Manastirii Sf. Ecaterina, care este considerata cea mai veche manastire din lume, situata de cinci secole la baza Muntelui Moise si al Sf. Ecaterina – se viziteaza Moastele Martirei, ale Sf. Stefan Sinaitul si Rugul Aprins. Se viziteaza muzeul si se asteapta Binecuvantare din partea preotului, primind Inelul de “argint“ al Sf. Ecaterina (35 euro/pers). Cina si cazare in Nuweiba.

ZIUA VII: Taba – Eilat – Marea Moarta – Bethlehem
Mic dejun. Pecare spre orasul Eilat, tur panoramic al orasului si deplasare de-a lungul Marii Rosii, Marii Moarte si vizita la Manastirea Sfântului Gherasim de la Iordan. Cina si cazare Bethlehem.

ZIUA VIII: Ierusalim – Tel Aviv
Mic dejun. Se pleaca la Asezamantul Romanesc din Ierusalim cu hramul Sf. Gheorghe si pe Muntele Sion, unde se viziteaza Biserica Adormirii Maicii Domnului, Cina cea de Taina, Mormantul lui David si Zidul Plangerii. Continuare spre Tel Aviv-Jaffa cu timp liber pentru plimbare pe faleza Marii Mediterane, unde se pot vizita Biserica Sf. Petru si “Podul Dorintelor“. Deplasare spre aeroport. Decolare la 18:10 cu sosire in Bucuresti – Henri Coanda la ora 21:00.

Servicii incluse:

 • bilet de avion Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti
 • 1 mic dejun si 1 cina in avion cu bauturi incluse
 • transfer aeroport – hotel – aeroport
 • 4 nopţi cazare in Israel cu demipensiune, hoteluri de 3 si 4 stele
 • 3 nopţi cazare in Egipt cu demipensiune, hotel 4 stele
 • transport cu autocar modern – aer condiţionat
 • ghid local vorbitor de limba romana
 • ghid din partea agentiei

Servicii neincluse:

 • taxele de aeroport 140 euro
 • bacşişuri 45 euro / persoană
 • taxele hoteliere,de statiune, intrarile la obiectivele turistice – 170 euro
 • taxa de viza Egipt 45 euro
 • băuturile alcoolice şi răcoritoare la mese
 • asigurarea medicală (obligatorie)
 • excursiile optionale din program